Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Τάιζαν το εικονικό, ξέχασαν το πραγματικό

http://mmohut.com/wp-content/gallery/prius-online-preview/prius-online-amazon.jpg
Ένα ζευγάρι από την Κορέα, εθισμένο στον πλασματικό κόσμο του διαδικτύου, παραμέλησαν σε τέτοιο βαθμό το πραγματικό τους μωρό ηλικίας 3 μηνών, ώστε πέθανε από ασιτία, την ίδια στιγμή που εκείνοι ανάλωναν περισσότερες από 12 ώρες την ημέρα σε internet café, φροντίζοντας την εικονική τους κόρη, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας που τους συνέλαβε.





Χαμένοι σε ένα ιντερνετικό Matrix το ζευγάρι είχε σχεδόν εγκαταλείψει τον απτό κόσμο της πραγματικότητας και είχε χαθεί στον εικονικό δαίδαλο μιας άλλης ζωής σε ένα online παιχνίδι με την ονομασία Prius, στο οποίο μεγάλωναν επί της ουσίας μία avatar κόρη μέσω των ηλεκτρονικών προφίλ που είχαν επιλέξει, εργαζόμενοι σε εικονικές δουλειές και επικοινωνώντας διαδραστικά με άλλους εικονικούς χρήστες από όλον τον κόσμο.     

Ο πατέρας Kim Yoo-Chul, 41 ετών και η μητέρα Choi Mi-sun, 25 ετών, ήταν εκείνοι που κάλεσαν την αστυνομία όταν αντίκρισαν την κόρη τους νεκρή, γυρνώντας στο σπίτι από το internet café, έπειτα από 12 συνεχόμενες ώρες online παιχνιδιού.

Τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων κίνησαν τις υποψίες των διωκτικών αρχών, καθώς το βρέφος βρέθηκε σοβαρά αφυδατωμένο και υποσιτισμένο. Οι γονείς συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκου.

Το ζευγάρι, που είχε γνωριστεί σε ένα internet café το 2008, τελικώς ομολόγησε τον εθισμό του στο online παιχνίδι και αποκάλυψε λεπτομέρειες πως λίγο πριν το θάνατο του, είχαν ταΐσει το βρέφος με ληγμένο γάλα σε σκόνη και το είχαν εγκαταλείψει στο σπίτι, αφού πρώτα το χτύπησαν, επειδή έκλαιγε.

Θορυβημένοι από τη συμπεριφορά του ζευγαριού οι γονείς του Κιμ είχαν αναλάβει τη φροντίδα του μωρού για κάποιο χρονικό διάστημα, όμως το επέστρεψαν για να ζήσει κοντά στους πραγματικούς γονείς του, μόλις δύο εβδομάδες πριν πεθάνει, πιστεύοντας στις υποσχέσεις του ζευγαριού ότι στην κυριολεξία θα άλλαζαν ζωή.





Εικονική ζωή, Αληθινοί θάνατοι

Ta οnline παιχνίδια είναι πολύ δημοφιλή στη Νότια Κορέα, με επαγγελματίες παίκτες να ανάγονται σε διασημότητες, μέσω τηλεοπτικών τουρνουά που μεταδίδονται ζωντανά. 

Όμως, κάθε πράξη σε αυτόν τον πραγματικό κόσμο έχει συνήθως και το τίμημα της, με αποτέλεσμα να βλέπουν το φως της δημοσιότητας ολοένα και περισσότερο παράξενα περιστατικά που σχετίζονται με εθισμένους χρήστες διαδικτυακών παιχνιδιών, παρά τις προσπάθειες αποσιώπησης τους, από εταιρείες που τα λανσάρουν στην αγορά αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Πρόσφατα ένας 28χρονος άντρας έπεσε νεκρός παίζοντας το αγαπημένο του παιχνίδι Starcraft συνεχόμενα για περίπου 50 ώρες, χωρίς να φάει ή να πιει οτιδήποτε.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ένας gamer, εξοργισμένος από το γεγονός ότι ένας αντίπαλος του είχε σκοτώσει τον ηλεκτρονικό ήρωα που είχε δημιουργήσει, αφιερώνοντας πολλές ώρες και χρήματα για να βρίσκεται online, κατάφερε μέσω chat να μάθει τη διεύθυνση του, πήρε ταξί και όταν βρέθηκε αντιμέτωπος μαζί του τον μαχαίρωσε.





news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...