Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Πολιτική αλλά όχι οικονομική στήριξη δίνει η Γερμανία


Πολιτική και όχι οικονομική θα είναι η στήριξη της Γερμανίας προς της Ελλάδα όπως τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ενώ προσέθεσε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα η χώρα μας να φύγει από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κ. Μέρκελ δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, πως η Ευρώπη θέλει την σταθερότητα του ευρώ και θα παλέψει για αυτό. Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος επικρότησε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη βελτίωση των δημοσιονομικών ενώ σημείωσε πως η Γερμανία θα βοηθήσει την Ελλάδα στην καταπολέμηση της κερδοσκοπίας.
«Χρειάζεται δύναμη και υπομονή και από τους πολίτες για να τεθούν τα μέτρα σε εφαρμογή», είπε η κ. Μέρκελ.
Επιπλέον, η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη: «Η Ελλάδα ήταν μέλος της ΕΕ και θα μείνει όπως και μέλος της Ευρωζώνης. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα».
Ακόμη, η καγκελάριος σημείωσε πως η χώρα μας θα πρέπει να κάνει αρκετά βήματα μόνη της στα οποία ως ένα σημείο θα βοηθήσει η Γερμανία αλλά οι προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν και μετά τη μείωση του ελλείμματος ώστε να υπάρξει πρόοδος.
Στην επίθεση που δέχεται η Ελλάδα από τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας, όπως η πρόταση για πώληση νησιών ή ακόμα και της Ακρόπολης, η κ. Μέρκελ υποστήριξε πως δεν συμμερίζεται οποιαδήποτε αρνητική άποψη που προβάλλουν συγκεκριμένα ΜΜΕ για τη χώρα μας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ευχαρίστησε από την πλευρά του τη Γερμανίδα καγκελάριο για την «πολιτική», ουσιαστικά, στήριξη κατά της κερδοσκοπίας ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα πώλησης ελληνικών νησιών.
«Υπάρχουν πιο ευφάνταστες ιδέες από την πώληση των ελληνικών νησιών για τη μείωση του ελλείμματος. Η πώλησή τους είναι εκτός συζήτησης. Χρειαζόμαστε ηθική και πολιτική στήριξη και αυτή πήραμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
Εντωμεταξύ, ο πρωθυπουργός προσέθεσε πως η συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας εκτείνεται σε αρκετούς κλάδους όπως της ενέργειας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της έρευνας, της μετανάστευσης, της πολιτικής προστασίας.
Μάλιστα, κλείνοντας ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως η συνάντηση της Παρασκευής (5/3) ανοίγει νέους ορίζοντες στη συνεργασία των δύο κρατών.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...