Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Ο χιονιάς επέστρεψε!

http://img.pathfinder.gr/Media/i/4/4013/1851.jpg

Αλλαγή σκηνικού του καιρού απο σήμερα με κρύο, βροχές και χιόνια.

Ειδικά για σήμερα Κυριακή έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με χιονοπτώσεις στα ορεινά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νοτιοδυτικά.

 

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι στα δυτικά και αργότερα στην υπόλοιπη χώρα. Το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα δυτικά και θα χιονίσει στα ηπειρωτικά ορεινά. Το βράδυ θα χιονίσει σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στο ιόνιο το βράδυ 9 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα κεντρικά και βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές.

Τη Δευτέρα ο καιρός στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται με λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται επιδείνωση με ισχυρές βροχές και κυρίως στα δυτικά καταιγίδες. Χιονιά στα ορεινά, σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ηπειρωτικά ,το βόρειο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο 6-8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα είναι στα κεντρικά και βόρεια σε χαμηλά επίπεδα. Στη νότια νησιωτική χώρα σχετικά υψηλή.

Την Τρίτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και με βροχές. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ηπείρου και της στέρεας. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ.

 

http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...