Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ανακοινώθηκε η πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Την απόφαση του ομίλου Abu Dhabi Mar (ADM) να επενδύσει στον ελληνικό ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, αποκτώντας την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ (Σκαραμαγκάς), καθώς επίσης και των Αρχών του Εμιράτου Abu Dhabi να υποστηρίξουν αυτή την απόφαση, χαιρετίζει η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας / Ενημέρωσης, το νέο κοινοπρακτικό σχήμα, του οποίου θα ηγείται η ADM κατέχοντας ποσοστό 75,1% του μετοχικού κεφαλαίου του Σκαραμαγκά, και στο οποίο συμμετέχει η ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) με ποσοστό 24,9%, «τυγχάνει της απόλυτης έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης».


Η κυβέρνηση, προστίθεται στην ανακοίνωση, «επιδιώκει το νέο κοινοπρακτικό σχήμα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Υ.ΕΘ.Α.) το ταχύτερο δυνατό».


Με το νέο κοινοπρακτικό σχήμα και την είσοδο της ADM στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμη βιώσιμη λύση στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας με διασφάλιση των θέσεων εργασίας, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση. 

 

skai.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...