Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Οι Έλληνες έχουν χρέη και βίλες αξίας δισ.

http://www.greece-corfu-villas-apartments.com/images/properties/prop_114_1357.jpgΣύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων 26.165 Έλληνες φορολογούμενοι δε δηλώνουν τους τόκους για να αποφύγουν τη φορολογία. Τα εν λόγω στοιχεία «καίνε» τους φορολογούμενους για το 2005 και μετά.



Όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ Δ. Σπινέλλης, η συλλογή των στοιχείων έγινε σε συνεργασία με ξένες τράπεζες. Στόχος είναι να γίνουν διασταυρώσεις, προκειμένου να εντοπιστούν ποιοι φορολογούμενοι δεν δηλώνουν τους τόκους στην εφορία.

Σύμφωνα και με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να «ξεψαχνίσει» και τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Οι εν λόγω φορολογούμενοι πολίτες είναι ιδιοκτήτες μεγάλων ακινήτων αξίας 5 δις ευρώ, ενώ χρωστούν στην εφορία 520 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από διασταύρωση των στοιχείων από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, οι παραπάνω φορολογούμενοι, έχουν στην κατοχή τους 103.290 ακίνητα (κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίου), των οποίων η συνολική αξία, με βάση τις αντικειμενικές τιμές, ανέρχεται σε 5.229.000.000 ευρώ.

Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε κατασχέσεις, καθώς ανέφερε ότι σκοπός των διασταυρώσεων είναι η προετοιμασία μέτρων για την εξασφάλιση της είσπραξης του χρέους. Οι καταστάσεις ελέγχου έχουν ήδη προωθηθεί στη διεύθυνση είσπραξης δημοσίων εσόδων και με σχετική εντολή στις ΔΟΥ και τις επιθεωρήσεις.


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...