Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ο Πηλοΐδης στον τόπο του εγκλήματος

Ο Πηλοΐδης στον τόπο του εγκλήματοςΟ διαιτητής Πηλοΐδης ή αλλιώς... "Mr. non call" επιστρέφει στο ΟΑΚΑ μαζί με τους Κορομηλά και Αναστόπουλο και θα αποτελέσουν την τριάδα των ρέφερι στο ντέρμπι της Κυριακής (22:00, ΣΚΑΪ) ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Aνακοινώθηκαν οι διαιτητές που θα σφυρίξουν στο ΟΑΚΑ και η "εκλεκτή" τριάδα που θα βρεθεί στο παρκέ του ΟΑΚΑ για το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό (22:00, ΣΚΑΪ) θα αποτελείται από τους Τάσο Πηλοΐδη, Ηλία Κορομηλά και Παναγιώτη Αναστόπουλο.

Στην κληρωτίδα βρέθηκαν επίσης τα ονόματα των Βορεάδη, Γκόντα, Χριστοδούλου και Μουζάκη.

Αίσθηση προκάλεσε φυσικά το όνομα του κύριου Τάσου Πηλοΐδη, ο οποίος στο ίδιο γήπεδο, στους τελικούς του 2007 ανάμεσα στις δύο ομάδες, στο τρίτο μεταξύ τους ματς, είχε πάρει την περίφημη απόφαση "Non call" στο φάουλ του Διαμαντίδη πάνω στον Πεν, το οποίο δεν σφυρίχτηκε ποτέ από τον αξέχαστο ρέφερι στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Ο Πεν και η περίφημη φάση "Non call" από τον Τάσο Πηλοΐδη

Στην τελευταία φάση του ματς με το σκορ να είναι 86-85 υπέρ των "πρασίνων", ο Σκούνι Πεν ετοίμαζε την τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού με σκοπό να πάρουν τη νίκη οι "ερυθρόλευκοι" μέσα στο ΟΑΚΑ. Ο Αμερικανός γκαρντ όταν έφτασε κοντά στο κέντρο του γηπέδου δέχτηκε καθαρό φάουλ από τον Δημήτρη Διαμαντίδη αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης Τάσος Πηλοϊδης θεώρησε(!) πως δεν έπρεπε να σφυρίξει, στερώντας στην ουσία την ευκαιρία από τον συνήθης εύστοχο Σκούνι Πεν να πάει στη γραμμή των βολών.

Με τον τρόπο αυτό η ομάδα του τότε προπονητή Πίνι Γκέρσον θα έκανε το "1-2" στους τελικούς και θα διεκδικούσε τον τίτλο του πρωταθλητή στο ΣΕΦ. Σε εκείνο το παιχνίδι με την διαιτησία να κάνει... όργια στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια παλικαρίσια εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά ηττήθηκε από τους ξεχωριστούς κυρίους με τα "γκρι".

Πιλοϊδης: "Η διαιτησία ήταν εξαιρετική"

Στη συνέχεια ο διαιτητής Τάσος Πϊλοίδης έκανε δηλώσεις εξηγόντας τους λόγους για τους οποίους δεν πήρε την απόφαση να σφυρίξει φάουλ υπέρ του Σκούνι Πεν: "Είδα τρεις φορές το παιχνίδι και θεωρώ ότι η διαιτησία ήταν εξαιρετική. Μέχρι την τελευταία φάση όλα πήγαιναν καλά. Εκεί είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει επαφή, υπάρχει φάουλ, αλλά νομίζω ότι έκανα καλά που δεν σφύριξα. Είναι κλασική φάση non call. Η επαφή δεν ήταν τόσο δυνατή, ώστε να σφυρίξω, να στείλω το παιχνίδι στις βολές"





  




"Δεν μετανιώνω που δεν έδωσα το φάουλ"

"Δεν πρέπει οι διαιτητές να κρίνουν ένα παιχνίδι, δεν πρέπει να είναι πρωταγωνιστές. Δεν μετανιώνω που δεν έδωσα φάουλ, αν ήμουν και πάλι σε αυτή τη θέση, το ίδιο πράγμα θα έκανα. Δεν ήθελα εγώ να κρίνω το παιχνίδι. Ο Πεν πήγε λίγο δεξιά μετά την επαφή, αλλά δεν νομίζω ότι θα έκανε κάτι διαφορετικό, αν δεν υπήρχε το μαρκάρισμα".

Άξιζε το πρωτάθλημα το 2007

Τη σεζόν 2006-2007 ο Ολυμπιακός άξιζε όσο κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος. Με προπονητή τον Πίνι Γκέρσον και με ρόστερ τους Άλεξ Άκερ, Σκούνι Πεν, Χένρι Ντόμερκαντ, Αρβίντας Ματσιγιάουσκας, Γιάννη Μπουρούση, Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Μανώλης Παπαμακάριο, Αντρέα Ζίζιτς, Χρήστο Χαρίση, Ράϊαν Στακ, Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Νίκο Μπάρλο και Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν μια εξαιρετική σειρά τελικών.

Στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ηττήθηκαν 79-72, μετά στο ΣΕΦ οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν άνετα τους "πράσινους" 76-62 ενώ στο τρίτο κομβικό ματς η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη νίκη του Παναθηναϊκού (86-85), με την επίμαχη φάση ανάμεσα σε Πεν και Διαμαντίδη. Στον τέταρτο αγώνα στο Φάληρο ο Ολυμπιακός εύκολα επικράτησε εναντίον του Παναθηναϊκού (76-68) αλλά στο τελευταία ματς έχασε από το "τριφύλλι" εκτός έδρας 89-76.


redplanet.gr

2 σχόλια:

SirTakis είπε...

prin alektor lalisei 3 ..... epalitheftika....


sfura mou kleftika

Ανώνυμος είπε...

NA MH SWSOUN NA XANAKANOUN NIKH!!!
GAMW THN OMADA SAS KWLOVAZELIA!!!!

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...