Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΜΙΛΦΕΙΓ

http://www.kanaki.gr/files/Image/Recipies/resized/milfeig_270_181.jpg
Το ξέρω πως έχουμε ήδη αρκετές πετυχημένες συνταγές για μιλφέιγ αλλέ σας γράφω και τη δική μου εκδοχή η οποία είναι πάρα πολύ απλή αλλά πολύ πετυχημένη σαν μια πιο γρήγορη λύση..

Υλικα:
  • 2,5 πακετα σφολιατινια απο το σ/μ(ΒΟΝΟΜΙ  είναι τα καλύτερα!)
  • 2 κρεμες στιγμης γιωτης (ειτε αυτες που γραφουν κρεμα ζαχαροπλαστικης ειτε αυτες που γραφουν για μιλφειγ)
  • 6 φλυτζανια φρεσκο γαλα
  • 1 κρεμα γαλακτος με 35% λιπαρα για να χτυπησουμε σαντιγυ
  • λιγη αχνη για τη σαντιγυ και για το πασπαλισμα
Εκτελεση:
  1. τοποθετουμε μια στρωση σφολιατινια στο πυρεξ μας.
  2. χτυπαμε με το συρμα μας ή το μιξερ το περιεχομενο των φακελων με την κρεμα με το γαλα μας και απλωνουμε μια στρωση κρεμα.
  3. αλλη μια σειρα σφολιατινια και μετα ξανα κρεμα.
p1010002_400
  1. χτυπαμε στην κρεμα γαλακτος σε σαντιγυ με λιγη αχνη και απλωνουμε μια λεπτη στρωση πανω απο την κρεμα.
  2. τριβουμε λιγα απο τα σφολιατινια που μας εχουν περισσεψει με το χερι μας και πασπαλιζουμε την επιφανεια.
  3. αν θελουμε πασπαλιζουμε και με αχνη ζαχαρη.
  4. βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο.
Σημειωση:Για πιο πλουσια γευση μπορειτε την κρεμα στην καθε στρωση να την αναμειξετε με σαντιγυ.
Καλη επιτυχια!
p1010004_400

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...