Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ


ΥΛΙΚΑ

...για τα σουτζουκάκια...

-1/2 κ.κιμά μοσχαρίσιο
-200 γρ.κιμά αρνίσιο(..γίνονται πολύ πιο νόστιμα..ή χοιρινό αν δεν σας κόβει ο χασάπης)
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
-2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο,μουσκεμένο σε κρασί και στυμένο
-1 κουταλάκι κοφτό κύμινο
-αλάτι,πιπέρι

...για τη σάλτσα..

-5 καρφάκια γαρύφαλλο
-1 ξυλάκι κανέλα
-2 ντομάτες μεγάλες
-2 κουταλιές σούπας πελτέ,διαλυμένο σε νερό
-1 σκελίδα σκόρδο
-αλάτι,πιπέρι,
-μια κουταλια σούπας κοφτή ζαχαρη
-αλεύρι για το τηγάνισμα


29701623.jpg
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα σουτζουκάκια και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα...

Εν τω μεταξύ,ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τα υλικά της και την αφήνουμε να βράζει...

Βγάζουμε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε τα σουτζουκάκια,τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές,να πάρουν χρώμα,φροντίζοντας να μη μας ξεροψηθούν,για να μπορούν να ρουφήξουν τη σάλτσα...
Ρίχνουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια στη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν μαζί για μισή ώρα...

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...