Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Είμαστε μακαρονάδες...τι να κάνουμε??

http://assets.tanea.gr/ygeia/files/carbonara%20orizontia.jpg

Υλικά

  • (Τα υλικά είναι για δυο άτομα.)
  • 2/3 πακέτ. spaghetti ή spaghettini
  • Πανσέτα ή μπέικον σε κυβάκια (περίπου 150 γρ.)
  • 2 αβγά και 1 κρόκο (τα αβγά πάνε σύμφωνα με τα άτομα που τρώνε, δηλ. για 3 άτομα βάζουμε 3 αβγά)
  • Περίπου 50 γρ. τυρί parmiggiano τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο



    Αλλες συνταγές από την Ιταλική κουζίνα
  • Ιταλική κουζίνα

Ετοιμασία

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό al dente.
  2. Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο για να σοτάρουμε την πανσέτα (βγάζει και από μόνη της λίγο λάδι, οπότε αν δεν θέλουμε να γίνει βαρύ το φαγητό προσέχουμε το λάδι που βάζουμε).
  3. Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι.
  4. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τους, ρίχνοντας από πάνω τους την έτοιμη πανσέτα.
  5. Ρίχνουμε και τα χτυπημένα αβγά και ανακατεύουμε συνέχεια.
  6. Ξανανάβουμε την φωτιά προσέχοντας να είναι πολύ σιγανή και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αβγό ( δεν χρειάζεται να κάνει σβώλους!!!)
Pronto!!! Μπορούμε να σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Καλή σας όρεξη!
Η αυθεντική καρμπονάρα δεν έχει κρέμα γάλακτος, ζαμπόν και κασέρια και συνεπώς δεν γίνεται τόσο βαριά. Το αβγό είναι αυτό που δίνει το κρεμώδες αποτέλεσμα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

xaxa prwta trwme k meta dinoume stis kopeles na kanoun askhseis gia tin koilitsa!!!! lol pia

Ανώνυμος είπε...

n to xa twra auto mprosta m na t trwga pwwwwwww.

Ανώνυμος είπε...

egw mono karbonara etoimi se skoni kserw na ftiaxnw...ksereis auti pou ti dialieis se nero ai gala!kala ginete gamati...!xaxaxaax

aggeloukos

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...