Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Φωτιά στην τιμή της βενζίνης

Η αμόλυβδη ξεπερνά το 1,7 ευρώ σε 13 νομούς της χώρας. Ανοδική πορεία και για το πετρέλαιο θέρμανσης που ξεπερνά τα 90 λεπτά σε 23 νομούς. Για αισχροκέρδεια κάνει λόγο η ΕΕ

Με τη βενζίνη να διαμορφώνεται στα 1,68 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 89,7 λεπτά, σε 13 νομούς της χώρας καταγράφονται νέες ανατιμήσεις στις τιμές υγρών καυσίμων.
Ειδικότερα, η μέση τιμή της αμόλυβδης ξεπερνά τα 1,7 ευρώ και κλιμακώνεται μέχρι 1,807 (Κεφαλλονιά) σε 13 νομούς.
Η μέγιστη τιμή την Τετάρτη, στα 1,872, εντοπίζεται επίσης στην Κεφαλλονιά και η ελάχιστη, στα 1,58, εντοπίζεται στο Άργος.
Αντίστοιχα, η μέση τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης είναι πάνω από 90 λεπτά σε 23 νομούς και φθάνει στην Κέρκυρα μέχρι 95,2.
Η μέγιστη τιμή σε δύο νομούς (Εύβοια και Κυκλάδες) φθάνει στα 99 λεπτά και η ελάχιστη ξεκινά από τα 80 (Βοιωτία και Λάρισα).
Κομισιόν: Εγκληματική η αύξηση
Ο Μαλτέζος Επίτροπος Τζον Ντάλι ανέφερε ότι η αύξηση στα καύσιμα δεν αποτελεί απλά  αισχροκέρδεια, αλλά εγκληματική αισχροκέρδεια απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Κ. Πουπάκη σχετικά με την ανεξέλεγκτη αύξηση της τιμής της βενζίνης.
Ο Επίτροπος τόνισε ότι το εν λόγω ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις εθνικές αρχές επιβολής του νόμου και πως οι αρμόδιες αρχές των κρατών μελών φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...