Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Βενζινάδικα στα σούπερ μάρκετ

Τη δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να πωλούν καύσιμα, χωρίς περιοριστικά μέτρα δίνει το νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια που κατατέθηκε στη Βουλή. Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες πρατηρίων βενζίνης, που κάνουν λόγο για παραβίαση μέτρων ασφαλείας.

Και στα σούπερ μάρκετ δίνεται άδεια δημιουργία χώρου διάθεσης υγρών καυσίμων με τον νέο σχέδιο νόμου για την οδική ασφάλεια που καταθέτει το υπουργείο Μεταφορών και αλλάζει το τοπίο στην λιανική αγορά  βενζίνης.
Οι πρατηριούχοι αντιδρούν στη νέα πρόβλεψη, που ήδη εφαρμόζεται σε πολλές χώρες, καθώς υποστηρίζουν ότι επιτρέποντας στα σούπερ μάρκετ την πώληση βενζίνης, αφενός τίθεται θέμα ασφαλείας, αφετέρου εκτιμούν ότι τα μικρά πρατήρια ιδιαίτερα στην επαρχία θα βάλουν λουκέτο.
Η ρύθμιση προβλέπει τη δημιουργία ειδικού χώρου σε όσα σούπερ μάρκετ το επιθυμούν, όπου θα γίνει εγκατάσταση αντλιών βενζίνης και πετρελαίου, ενώ παράλληλα καταργείται το όριο των 200 μέτρων που υφίστατο έως σήμερα και περιορίζεται στα 50 μέτρα, μέτρο που έχει προκαλέσει επίσης αντιδράσεις από τους βενζινοπώλες που θεωρούν΄ότι το μέτρο, ακυρώνει ζωτικούς κανόνες ασφαλείας για κατοικημένες περιοχές και θα δημιουργήσει υπερπληθώρα πρατηρίων, ρίχνοντας το συνολικό τζίρο.
Την ίδια ώρα η αδειοδότηση για πώληση καυσίμων, θα επιτραπεί υπό ορισμένες συνθήκες και σε χώρους που έως τώρα απαγορευόταν, όπως νοσοκομεία, ξενοδοχεία και κτίρια γραφείων. Παράλληλα δίνεται σε ορισμένους πρατηριούχους  η δυνατότητα να πωλούν και βιοκαύσιμο που μειώνει τη ρύπανση.

 Πρόστιμα για θόρυβο
Το σχέδιο νόμου προβλέπει ακόμη αυστηρά πρόστιμα για ηχορύπανση σε οδηγούς δικύκλων και θεσπίζει την κάρτα ελέγχου θορύβου για τις μοτοσυκλέτες, επιχειρώντας να βάλει ένα τέλος στις ενοχλητικές εξατμίσεις που προκαλούν υψηλό θόρυβο στις γειτονιές. Οι προδιαγραφές για τη στάθμη του θορύβου που θα είναι αποδεκτό για να εξασφαλίσει την κάρτα ο ιδιοκτήτης, θα καθοριστούν από νεότερες υπουργικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...