Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Οι σκέψεις Βαλβέρδε και Νιόπλια πριν από το ντέρμπι

Ντέρμπι "αιωνίων" στο ΟΑΚΑ, προ των πυλών. Οι σκέψεις των Βαλβέρδε και Νιόπλια για το clasico Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καταλήγει στο 4-3-3 ο Νιόπλιας
Παιχνίδι δίχως αύριο είναι για τον Παναθηναϊκό το ντέρμπι του Σαββάτου (30/10) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και οι "πράσινοι" είναι υποχρεωμένοι να κερδίσουν για να παραμείνουν ζωντανοί στο παιχνίδι του τίτλου, σε αντίθετη περίπτωση τα μαύρα σύννεφα στην Παιανία θα πυκνώσουν και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες σε πολλά μέτωπα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Ο Παναθηναϊκός θα ολοκληρώσει το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Παιανίας την προετοιμασία του για το ντέρμπι και το παρών αναμένεται να δώσει ο Νικόλας Πατέρας αλλά και εκπρόσωποι των οργανωμένων συνδέσμων. Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει ανακοίνωση από τον πρόεδρο της ΠΑΕ στους παίκτες για έξτρα πριμ σε περίπτωση που κερδίσουν τον αιώνιο αντίπαλο.
Ο Σιντνέ Γκοβού αναμένεται να βρεθεί στο αρχικό σχήμα, ενώ μία θέση στην 11άδα διεκδικούν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με τον Λουίς Γκαρσία και το προβάδισμα δείχνει να έχει ο Έλληνας παίκτης. Ο Νιόπλιας φαίνεται να έχει καταλήξει στο 4-3-3 αν και δεν αποκλείεται να επαναφέρει το 4-2-3-1 για να μην υπάρξουν κενά στις γραμμές και ιδιαίτερα μεταξύ των μέσων και του Σισέ.
Η 11άδα του Παναθηναϊκού θα αποτελείται πιθανότατα από τους: Τζόρβα, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Γκοβού, Χριστοδουλόπουλο και Σισέ.
*** Ο Κώστας Αντωνίου επέστρεψε στην Αθήνα μετά το ταξίδι του στη Γερμανία για μετεγραφικούς σκοπούς. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ετοιμάζεται από τώρα για τον Ιανουάριο και οι "πράσινοι" αναζητούν έναν επιθετικό και έναν μέσο.


 
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ερωτηματικό η θέση του δεξιού χαφ
Σημείο αναφοράς στις σκέψεις του Ερνέστο Βαλβέρδε για την 11άδα που θα παρατάξει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι ότι για πρώτη φορά από τότε που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα, την εστία της πειραϊκής ομάδας σε ματς με τον αιώνιο αντίπαλο δεν θα υπερασπίσει ο Αντώνης Νικοπολίδης. Τα έξι τελευταία χρόνια ο Νικοπολίδης αγωνιζόταν κόντρα στην πρώην του ομάδα, αλλά το Σάββατο (30/10) το βράδυ κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Πάρντο. Ο Ισπανός γκολκίπερ κέρδισε την εμπιστοσύνη του συμπατριώτη του, αλλά για πρώτη φορά θα δούμε τον Πάρντο σε ματς με συνθήκες πίεσης.
Το σύστημα ανάπτυξης που θα παρατάξει ο Ολυμπιακός στο ματς με τον Παναθηναϊκό θα είναι το 4-4-1-1 ενώ σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, φαίνεται να έχει κατασταλάξει ο Βαλβέρδε στους δέκα και η μοναδική θέση που διεκδικείται είναι αυτή του παίκτη που θα καλύψει την δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής. Μνηστήρες είναι οι Φετφατζίδης και Ρόμενταλ. Θα μπορούσε να ήταν και θέμα προς συζήτηση το αν ο Ισπανός τεχνικός ενίσχυε το ανασταλτικό κομμάτι της μεσαίας γραμμής με την παρουσία του Ουρτάδο. Ο πρώην παίκτης της Εσπανιόλ δεν έχει όμως παιχνίδια στα πόδια του. Μπορεί να έχει επανακτήσει την φυσική του κατάσταση μετά τον τραυματισμό του, αλλά από την στιγμή που χάθηκε η ευκαιρία να παίξει στο ματς κυπέλου με την Ηλιούπολη θα ήταν ρίσκο να παίξει από την αρχή ο Ουρτάδο.
Ένα σχήμα που φαντάζει ως το επικρατέστερο είναι με Πάρντο κάτω από τα δοκάρια, τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, στο άλλο άκρο θα είναι ο Μπράβο. Στο κέντρο της οπισθοφυλακής θα είναι οι Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος. Στην μεσαία γραμμή και στα δεξιά ένας εκ των Ρόμενταλ, Φετφατζίδη, στα αριστερά ο Ριέρα ενώ στην μεσαία γραμμή θα είναι ακόμα ο Ντουντού και ο Ιμπαγάσα. Πίσω από τον φουνταριστό, που θα είναι ο Μιραλάς, θα κινείται ο Φουστέρ.



 cosmo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

egw protimw antonaki.

o pardo einai pniktis!

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...