Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ελλάδα-Τουρκία: 65-76

Σχορτσανίτης  

 Σε μία από τις χειρότερες αμυντικές βραδιές της Εθνικής τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία νίκησε την Ελλάδα με 76-65 και στρογγυλοκάθισε στην κορυφή του Γ' Ομίλου.

Χωρίς σύστημα εναντίον ζώνης και με μία από τις χειρότερες άμυνες που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια, η ομάδα μας κατέρρευσε στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και δεν μπόρεσε να επιστρέψει παρά την προσπάθεια στο τελευταίο εξάλεπτο.

Η χαρακτηριστική άνεση με την οποία έφταναν σε καρφώματα οι Τούρκοι και τα πολλά ελεύθερα σουτ που είχαν στη διάθεσή τους, καταμαρτυρούσαν καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ότι δεν φανερώθηκαν στο ελάχιστο οι δυνατότητες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που τιμωρήθηκε εκτός από τον Ιλιασόβα και από την τριάδα των Ερντέν, Ασίκ και Τουντσερί.

Πρώτος σκόρερ για την Ελλάδα ήταν ο Μπουρούσης με 15 πόντους, ενώ θετική παρουσία είχε ο Καλάθης που πίεσε, έδωσε ρυθμό και λύσεις. Ο Σχορτσανίτης είχε 9 πόντους, ενώ 8 σημείωσε ο Διαμαντίδης που προσπάθησε ίσως περισσότερο απ' όλους στον αμυντικό τομέα.

Πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για την ελληνική ομάδα, αφού η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον Όμιλο φαντάζει ως το πιο πιθανό σενάριο. Αυτό σημαίνει ότι πάμε με μαθηματική ακρίβεια σε νοκ άουτ ματς στους 16 απέναντι στην Ισπανία.

Οι Ίβηρες έχασαν από τη Λιθουανία (δεύτερη ήττα τους σε τρία ματς) και πλέον είναι οι επικρατέστεροι για την τρίτη θέση του Δ' Ομίλου ο κάτοχος της οποίας θα παίξει με τον δεύτερο του Β' (κατά πάσα πιθανότητα εμάς).

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 39-41, 51-65, 65-76

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:
Ελλάδα (Καζλάουσκας): Βουγιούκας, Μπουρούσης 15 (3), Ζήσης 3 (1), Σπανούλης 5 (1), Καλάθης 6, Φώτσης 7 (1), Περπέρογλου 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (2), Καϊμακόγλου 6 (2), Σχορτσιανίτης 9

Τουρκία (Τάνιεβιτς): Γκιουλέρ, Ονάν 6 (2), Ιλιασόβα 26 (6), Ερντέν 10, Τουντσερί 7 (1), Σαβάς 2, Γκονλούμ, Αρσλάν 5 (1), Ασίκ 12, Τούρκογλου 8 (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...