Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Το πρώτο σφράγισμα

Μετά από αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις και επιστολές, το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από την αστυνομία το σφράγισμα του Αmerican University of Athens, το οποίο παρανόμως διαφημιζόταν ως "πανεπιστήμιο". Η απάντηση του ιδρύματος.

Το οριστικό σφράγισμα και την αφαίρεση κάθε προωθητικής ενέργειας και διαφημίσεων που αφορούν στο American University of Athens, ζητά το υπουργείο Παιδείας από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, καθώς το ίδρυμα δεν διαθέτει άδεια ίδρυσης ή λειτουργίας ως ΚΕΜΕ (Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης), ούτε έχει υποβάλλει αίτηση για την έκδοση τους και επιπλέον προβάλλεται παρανόμως ως «Πανεπιστήμιο» στις καταχωρήσεις του, παρά τα οριζόμενα στο Νόμο 3696.
Το αποτέλεσμα είναι να παραπλανάται ο υποψήφιος σπουδαστής και οι οικογένειές τους αντίστοιχα και γι’ αυτό το υπουργείο ζητά από όλους να είναι πολύ προσεχτικοί στην αναζήτηση κολεγίου για σπουδές.
Το υπουργείο Παιδείας με συνεχείς επιστολές από το Σεπτέμβρη του 2009 και μετά, ζητά από το American University of Athens να καταθέσει την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Σε απάντηση του, το εν λόγω ίδρυμα ισχυρίζεται ότι είναι αμερικανικό νομικό πρόσωπο που εδρεύει στις ΗΠΑ και ως εκ τούτου δεν έχει ζητήσει να του χορηγηθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας.
Από το ΦΕΚ της σύστασης του όμως, προκύπτει ότι πρόκειται για νομικό πρόσωπο που έχει συσταθεί σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τη σύσταση και τη λειτουργία των Μονοπρόσωπων Εταιριών Περιορισμένης Ευθύνης στην Ελλάδα και δεν προκύπτει κανένας νομικός δεσμός με αμερικανικό νομικό πρόσωπο.
Επιπλέον, σε πρόσφατο διαφημιστικό δημοσίευμα σε free press εβδομαδιαία εφημερίδα το ανωτέρω ίδρυμα αναφέρεται ως «Πανεπιστήμιο».

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...