Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Μείωση θητείας

 

 Στους 15 μήνες μειώνεται η θητεία των αντιρρησιών συνείδησης, με απόφαση του Ε.Βενιζέλου. Εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Δύο μήνες λιγότερο θα υπηρετούν εφεξής οι αντιρρησίες συνείδησης αφού η εναλλακτική θητεία διαμορφώνεται στους 15 μήνες, δηλαδή 3 μήνες περισσότερο από τη θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.
Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης ο κ.Βενιζέλος υπογράμμισε ότι "για λόγους αρχής της αναλογικότητας δεν πρέπει να υπάρχει αδικαιολόγητη διαφορά. Πρέπει η διαφορά να είναι λογική και αιτιολογημένη".
Επιπλέον η ελληνική κυβέρνηση εναρμονίζει τη νομοθεσία της με βάση τη νομολογία του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε ότι αφορά τους αντιρρησίες συνείδησης και επέρχονται αυτομάτως οι εξής αλλαγές:
*Αντιρρησίας συνείδησης μπορεί κάποιος να χαρακτηριστεί και στην εφεδρεία, εφόσον αλλάξει τις πεποιθήσεις του.
*Οι αντιρρησίες συνείδησης άνω των 35 ετών θα έχουν αντίστοιχη μεταχείριση με όσους υπηρετούν ένοπλη θητεία.
Επίσης, όπως σημείωσε ο Υπουργός, αντιμετωπίζονται και τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί σχετικά με τους κοινωνικούς φορείς στους οποίους οι αντιρρησίες συνείδησης υπηρετούν την εναλλακτική θητεία.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...