Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Αδυνατίστε πίνοντας παγωμένο νερό!

 

 Ο παραπάνω τίτλος δεν είναι παραπλανητικός. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένος, έχοντας όμως μια τεράστια και βασική προϋπόθεση: να τρώτε σωστά και να γυμνάζεστε. 

Έτσι λοιπόν, αν θέλετε να χάσετε επιπλέον θερμίδες, πιείτε παγωμένο νερό.

Αυτό θα ενεργοποιήσει εκείνο τον μηχανισμό του σώματος, ο οποίος ανεβάζει τη θερμοκρασία του παγωμένου νερού, προκειμένου να “ισορροπήσει” με τη θερμοκρασία του σώματος, με το να καταναλώνει θερμίδες.

Έτσι λοιπόν, ο οργανισμός καίει τις θερμίδες που χρειάζεται προκειμένου να εναρμονίσει το παγωμένο νερό με την κανονική του θερμοκρασία, και μάλιστα με μεγάλη συχνότητα.

Ας υπολογίσουμε όμως πόσες ακριβώς θερμίδες θα κάψετε:

Υποθέτουμε ότι πίνετε μισό λίτρο παγωμένου νερού. Η θερμοκρασία του νερού εκτιμάται γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία του σώματος στους 37 βαθμούς Κελσίου.
Το σώμα για να ανεβάσει την θερμοκρασία ενός γραμμαρίου νερού κατά 1 βαθμό Κελσίου πρέπει να κάψει 1 θερμίδα.

Έτσι λοιπόν, για ένα ποτήρι μισού λίτρου, το σώμα πρέπει να ανεβάσει περίπου 500 γραμμάρια νερού από τους 0 στους 37 βαθμούς Κελσίου. Για να το κάνει αυτό, πρέπει να κάψει 17.508 θερμίδες, ή 17,5 Kcal.

Έτσι λοιπόν ένα λίτρο παγωμένου νερού καίει 35 θερμίδες, και δύο λίτρα – ποσότητα που σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα είναι απαραίτητη για τον άνθρωπο σε καθημερινή βάση – καίνε 70 θερμίδες.

Μαζί με καλή δίαιτα και άσκηση είστε έτοιμοι για παραλία! 

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...