Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

30 μέρες κράτηση λόγω Τζούλιας και μετάθεση στη Λήμνο

Τριάντα μέρες κράτηση και άλλες τριάντα στέρησης εξόδου επιβλήθηκαν στο ναύτη Γεράσιμο Ζαγορίτη, γιο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Ζαγορίτη, για την είσοδο της Τζούλιας Αλεξανδράτου στο Πολεμικό Μουσείο και συγκεκριμένα στους θαλάμους των στρατιωτών. Παράλληλα, ο νεαρός ναύτης θα μετατεθεί στη Λήμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της ΕΔΕ θα έχει δοθεί έως την Τετάρτη (30/6) με τον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου να έχει ήδη λάβει τον φάκελο της υπόθεσης για το ενδεχόμενο ύπαρξης ποινικών ευθυνών.
Παράλληλα, υπάρχει η πιθανότητα ο Γεράσιμος Ζαγορίτης να μετατεθεί και σε ακριτική μονάδα πέρα από τις ήδη επιβληθείσες ποινές.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας, μίλησε για φαινόμενα κοινωνικής ευτέλειας ενώ προηγουμένως είχε εξαγγείλει την επιβολή κυρώσεων.
«Να είστε βέβαιοι ότι θα επιβληθούν, εφόσον εντοπιστούν και προσωποποιηθούν οι ευθύνες, όλες οι αναγκαίες πειθαρχικές κυρώσεις και θα σταλεί η δικογραφία και στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου για τη δική του δικαιοδοσία και αρμοδιότητα.
Ευτυχώς, στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των κλάδων όπου κρίνεται πραγματικά η ασφάλεια και η άμυνα της χώρας, υπάρχει απόλυτη πειθαρχία και απόλυτη ετοιμότητα αντίδρασης. Υπάρχουν όμως κάποιοι χώροι όπου τα πράγματα είναι δυστυχώς πιο χαλαρά. Και εκεί αλλάζουν άρδην οι συνθήκες, γιατί πρέπει να εφαρμόζονται οι οδηγίες που έχω δώσει σε όλα τα επιτελεία», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ποινές επιβλήθηκαν και στους δύο στρατιώτες σκοπούς με 20 μέρες κράτηση στον καθένα. Οι ποινές των σκοπών και του Γ. Ζαγορίτη είναι μη εξαγοράσιμες.
Παράλληλα, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον αξιωματικό υπηρεσίας θα είναι αυτή που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...