Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Με τσιγάρο και ποτό οδηγούν οι Έλληνες

Στο ένα χέρι το τιμόνι και στο άλλο κινητό ή τσιγάρο και ενδεχομένως υπό την επήρεια αλκοόλ... μία εικόνα που αντικατοπτρίζει την οδηγική συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στον ελληνικό στρατό.

Το 75,7% του δείγματος, με μέσο όρο ηλικίας τα 25,2 έτη, ανέφερε πως συχνά οδηγεί μιλώντας στο κινητό, το 51,2% πως καπνίζει κατά την οδήγηση, το 52,4% ότι έχει οδηγήσει τουλάχιστον μία φορά έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, το 18,7% ότι δεν έχει άδεια οδήγησης και το 26,3% ότι δεν καλύπτεται από την ασφάλεια του οχήματος.

Μάλιστα, το 47,6% από τους ερωτηθέντες ανέφερε πως δεν χρησιμοποιεί ζώνη ασφαλείας κατά την οδήγηση, ενώ το 68,9% αναπτύσσει ταχύτητα κατά την οδήγηση τουλάχιστον μία φορά το μήνα.
Η έρευνα διενεργήθηκε από το 424 ΓΣΝΕ, τη Σχολή Οικονομικών του βρετανικού Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ, το Παιδιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και τα αποτελέσματά της πρόκειται να παρουσιαστούν στο 15ο συνέδριο της Βαλκανικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιατρικής που διεξάγεται στο Δίον Πιερίας.

Οι άνδρες οδηγοί, σύμφωνα με τα στοιχεία άλλης έρευνας που διενεργήθηκε από τους ίδιους φορείς σε δείγμα 501 ατόμων, αποδεικνύονται (9,6%) πιο επικίνδυνοι από τις γυναίκες.
Επίσης, οι κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου (21,9%) και οι κάτοχοι επαγγελματικού τίτλου σπουδών (24,5%) αποδεικνύονται προσεκτικότεροι οδηγοί σε σύγκριση με εκείνους που είναι απόφοιτοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση αλκοόλ, το 17% των ερωτηθέντων οδηγούν έχοντας καταναλώσει αλκοόλ 1-3 φορές το μήνα και το 32,4% περισσότερες από τέσσερις φορές το μήνα.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...