Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Βουτιά στις βάσεις

http://www.agelioforos.gr/files/FOTO_ENTYPON/2009/12/06/2009120600307-preview.jpg
Πτώση των βάσεων αναμένεται στις πολυτεχνικές και φυσικομαθηματικές σχολές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ενώ λιγότεροι από άλλες χρονιές θα είναι οι αριστούχοι των Πανελλαδικών. Μειώνεται η ζήτηση για σχολές της περιφέρειας, λόγω οικονομικής κρίσης.


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα χαμηλότερα γραπτά εντοπίζονται στη φυσική, τα μαθηματικά και την έκθεση, ενώ στα αρχαία ελληνικά οι βαθμολογίες κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι με αποτέλεσμα οι βάσεις σε πολλές σχολές του πρώτου επιστημονικού πεδίου να μην έχουν αποκλίσεις από τις περσινές.
Όπως κρίνουν οι βαθμολογητές οι φετινοί υποψήφιοι κινούνται βαθμολογικά γύρω από το 16 με 17 ενώ οι αριστούχοι είναι λιγότεροι σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.
Μάλιστα η οικονομική κρίση θα οδηγήσει τους υποψήφιους σπουδαστές να δηλώσουν περισσότερες σχολές στον τόπο κατοικίας τους μειώνοντας έτσι τη ζήτηση για τις σχολές της περιφέρειας.
Τη Δευτέρα, οι πανελλαδικές συνεχίζονται με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Ημερήσιων ΕΠΑΛ να εξετάζονται στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.




http://news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...