Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Αγνοείται στην κορυφή του κόσμου ο Χάρης Κυριακάκης

Ο έλληνας ορειβάτης Χάρης Κυριακάκης 

Σε ένα θαύμα μόνο ελπίζουν πια οι συγγενείς του...Από ότι φαίνεται χάθηκε κάθε ελπίδα για τον εντοπισμό του 44χρονου Έλληνα ορειβάτη, Ζαχαρία Κυριακάκη, ο οποίος προσπάθησε να κατακτήσει το όρος Μακάλου 22 χλμ. Ανατολικά του Έβερεστ, στις 26 Μαΐου. 

Ο Arnold Coster, αρχηγός της ομάδας διάσωσης εγκατέλειψε χθες τις προσπάθειες εντοπισμού του άτυχου ορειβάτη, καθώς η τελευταία επαφή μέσω ασυρμάτου έγινε στις 28 Μαΐου. Ένα πολύ θλιβερό γεγονός. Πριν από το Μακάλου, ο Κυριακάκης κατέκτησε τις κορυφές του όρους Cho Oyu το 2007 και του Lhotse το 2008.


Παράλληλα, γίνεται έκκληση στους φίλους και συγγενείς του έλληνα ορειβάτη να σταματήσουν να τηλεφωνούν και να στέλνουν μηνύματα στο δορυφορικό τηλέφωνο, καθώς στο Μακάλου οι συνθήκες στο βουνό δεν επιτρέπουν την έλευση τόσων πολλών κλήσεων.
Για οποιαδήποτε ερώτηση ή πληροφορία, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με το γραφείο στο Νεπάλ, Everest Parivar Expeditions, ζητώντας τον κύριο Murari Sharma, στα τηλέφωνα 0097714240825 και 0097714248813.

Ο αρχηγός της αποστολής διάσωσης, Arnold Coster, λέει σε ανακοίνωσή του: «Λυπάμαι που πρέπει να σας ενημερώσω ότι αποφάσισα να σταματήσω τις περαιτέρω προσπάθειες για τον εντοπισμό του Ζαχαρία Κυριακίδη. Ο Sherpa μας πήγε ξανά κοντά στο μέρος που χάσαμε κάθε επαφή με τον ορειβάτη, αλλά δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που καθιστούν αδύνατο τον εντοπισμό οποιουδήποτε ίχνους. Ο Χάρης είναι ήδη εκεί πάνω από 5 μέρες χωρίς τρόφιμα, οξυγόνο, καύσιμα, καταφύγιο και πιστεύω ότι οι πιθανότητες να τον εντοπίσουμε ζωντανό είναι μηδαμινές.. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, μιας και καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να χάνεις κάποιον δικό σου χωρίς ίχνη και πρέπει να δυσκολεύονται να κατανοήσουν τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, τα μέρη εδώ πάνω δεν είναι ιδανικά για να ζήσουν άνθρωποι.» 

 http://www.newstime.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...