Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Μεξικό : Δολοφόνησαν και "δώρισαν" διευθυντή φυλακών

Σε τσάντες από καταστήματα ειδών δώρων, που είχαν αφεθεί σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, κοντά σε αστυνομικά τμήματα, εντοπίστηκαν τμήματα της σορού διευθυντή φυλακής στο Μεξικό, ο οποίος απήχθη το Σάββατο (29/05).



"Η σορός του Λουίς Ναβάρο, διευθυντή ενός σωφρονιστικού καταστήματος στην πολιτεία Μορέλος του Μεξικού, ο οποίος απήχθη από ενόπλους, βρέθηκε διαμελισμένη σε διάφορα σημεία", μετέδωσαν μεξικανικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, δράστες θεωρούνται εκτελεστές των καρτέλ ναρκωτικών, οι οποίοι απήγαγαν το Ναβάρο, όταν πήγαινε στη φυλακή, ενώ τουλάχιστον δύο από τα μακάβρια “δώρα”, περιείχαν και απειλητικά μηνύματα που απευθύνονταν στην αστυνομία και δημόσιους λειτουργούς.
Εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας στην πολιτεία επιβεβαίωσε την απαγωγή του Ναβάρο, αλλά απέφυγε να πει εάν τα μέλη που βρέθηκαν ανήκαν στη σορό του.
Στην πολιτεία Μορέλος και στην Κουερναβάκα, την πρωτεύουσά της, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό πολλών εκδρομέων του Σαββατοκύριακου από τη Σιουδάδ δε Μέχικο, σημειώνεται κατακόρυφη αύξηση των επεισοδίων βίας που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα και τα καρτέλ που διακινούν ναρκωτικά, αφότου οι υπηρεσίες ασφαλείας σκότωσαν τον Αρτούρο Μπελτράν Λέιβα, ηγέτη του φερώνυμου καρτέλ, τον Δεκέμβριο.
Ο θάνατος του Μπελτράν Λέιβα πιστεύεται ότι πυροδότησε ένα βάρβαρο πόλεμο ανάμεσα στις συμμορίες για τον έλεγχο ορισμένων περιοχών.
Από τα τέλη του 2006, όταν ο συντηρητικός Μεξικανός πρόεδρος, Φελίπε Καλδερόν, μετέτρεψε το λεγόμενο "πόλεμο κατά των ναρκωτικών" σε πρώτιστη προτεραιότητα της κυβέρνησής του, με τη στήριξη των ΗΠΑ, η σύγκρουση ανάμεσα στα καρτέλ, αλλά και ανάμεσα στις συμμορίες και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και το στρατό, έχει κλιμακωθεί, στοιχίζοντας κάπου 23.000 ζωές.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...