Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Η εθνική Ελλάδας στο World Team Poker!

Η εθνική Ελλάδας στο World Team Poker! 
Η ελληνική ομάδα θα βρίσκεται στο πρώτο World Team Poker της ιστορίας. Μέλη της ομάδας, τρεις επιλεγμένοι παίκτες και δύο μέσα από προκριματικό πρωτάθλημα στο Poker.gr

Στις 19 Μαίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο World Team Poker της ιστορίας με οκτώ 5-μελής εθνικές ομάδες και ανάμεσά τους θα βρίσκεται και η ελληνική! Το Poker.gr θα είναι ο χορηγός της εθνικής μας ομάδας.

Στο WTP θα διεξαχθούν πέντε shoot out τουρνουά με οκτώ παίκτες το καθένα, έναν από κάθε ομάδα. Οι νικητές των πέντε αυτών τουρνουά θα δώσουν στη συνέχεια την τελική μάχη για τον τίτλο στο final table. Αν κάποια ομάδα έχει δύο νικητές στα τουρνουά shoot out, θα εκπροσωπηθεί στο final table από έναν παίκτη ο οποίος όμως θα ξεκινήσει με τις διπλάσιες μάρκες από τους υπόλοιπους.

Το τουρνουά θα έχει starting stack 10.000 μάρκες και θα περιλαμβάνει 3 παιχνίδια: Fixed Limit Hold’em, Pot Limit Omaha, No Limit Hold’em. Το είδος παιχνιδιού θα αλλάζει μετά από κάθε level (30 λεπτά).

ΧΩΡΕΣ

Το 1ο World Team Poker (WTP) θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας στις 19 Μαΐου 2010 με τη συμμετοχή οκτώ εθνικών ομάδων πόκερ από όλο τον κόσμο, ενώ το 2011 η διοργάνωση θα περιλαμβάνει 32 ομάδες, ανάμεσα στις οποίες θα είναι πάλι η ελληνική και -ελπίζουμε- και η κυπριακή (πιέζουμε ήδη προς την κατεύθυνση αυτή και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε).

Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από πέντε παίκτες. Οι ομάδες που θα δώσουν το παρόν στο πρώτο World Team Poker είναι (σε παρένθεση οι αρχηγοί των ομάδων):

• Η.Π.Α. (Φιλ Χέλμουθ)
• Αγγλία (Μπεν Ρόμπερτς)
• Κίνα (Τζόνι Τσαν και Ντέιβιντ Τσιου)
• Βιετνάμ (Μεν «the Master» Νγκουέν)
• Αυστραλία (Τζεφ Λισάντρο και Tony G)
• Βραζιλία (Τζουλιάνο Μαεσάνο)
• Ισραήλ (Έλι Ελέζρα)
Ελλάδα (Γιώργος Καπάλας και Γιώργος Θεοφανόπουλος)

Τα πλήρη rosters των ομάδων δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, όμως είναι ήδη επιβεβαιωμένες οι συμμετοχές των παγκόσμιων πρωταθλητών Τζόνι Τσαν (1987 & 1988), Φιλ Χέλμουθ (1989), Σκότι Νγκουέν (1998) και Κρις Φέργκιουσον (2000). Το παρόν επίσης θα δώσουν μερικοί από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, όπως οι Αμερικάνοι Άλεν Κάνινγκχαμ, Μάικ Μάτουσοου και Έρικ Σαϊντέλ και οι Ισραηλινοί Ρόμπερτ και Μάικλ Μιζράκι.

ΠΡΟΦΙΛ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Οι τρεις επίλεκτοι παίκτες που θα αποτελέσουν την ραχοκοκκαλιά της πρώτης εθνικής μας ομάδας και μαζί με τους 2 online qualifiers από το Poker.gr θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο πρώτο World Team Poker είναι οι:
Γιώργος «gkapalas» Καπάλας: Έμαθε πόκερ το 2006 και μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της ενασχόλησής του, ήταν ήδη ένας από τους πλέον κερδισμένους Έλληνες παίκτες. Είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει καταφέρει τελικό τραπέζι στα μεγαλύτερα τουρνουά και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Τον Ιούνιο του 2009 έφτασε μέχρι την 7η θέση στο Event #59 του World Series of Poker στο Λας Βέγκας και τρεις μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους τερμάτισε 8ος στο European Poker Tour της Βαρκελώνης. O Γιώργος έχει συνολικά cashes από τουρνουά (live και online) που πλησιάζουν τις $600.000 και στα 26 του χρόνια θεωρείται από πολλούς, όχι άδικα, μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ελληνικού πόκερ.

Αλέξης «J0hnnyDr@ma» Ζερβός: Ο Αλέξης είναι και αυτός μία από τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού πόκερ αφού πριν καν κλείσει τα 25 του έχει ήδη φτάσει σε online cashes που ξεπερνούν τις $400.000. Ο πτυχιούχος στα οικονομικά και τα χρηματοοικονομικά (LSE και UCL αντίστοιχα), ξεκίνησε να παίζει πόκα από τα 10(!) του, ενώ εισήλθε στον κόσμο του online poker το 2005. Αυτή την εποχή μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα σε Αθήνα και Αμερική και έχει αρχίσει πλέον να δοκιμάζει τις δυνάμεις του και σε μεγάλα live τουρνουά (WPT Βαρκελώνης, ΕΡΤ Πράγας και PCA Μπαχάμες όπου έφτασε σε δύο cashes- 3ος στο Event #20 και 19ος στο Event #22). Οι all around ικανότητες του (από τους λίγους καταξιωμένους νεαρούς Έλληνες παίκτες που δεν εστιάζουν μόνο στο No Limit Hold’em) θα αποτελέσουν ένα ακόμα ατού στη συμμετοχή του στο 1ο WTP.
 
 Γιώργος «vladan» Θεοφανόπουλος: Ο σχολιαστής των εκπομπών πόκερ στο Mega Channel είναι γνώστης του παιχνιδιού έχοντας καταγράψει σημαντικές επιτυχίες τόσο online όσο και στα live τουρνουά. Παρά τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων, τελικά στράφηκε στην δημοσιογραφία και στο επαγγελματικό πόκερ. Τα συνολικά του έπαθλα από τα τουρνουά live και online ξεπερνούν τα 350.000 δολάρια και είναι από τους λίγους Έλληνες παίκτες με εμπειρία από συμμετοχές στα μεγαλύτερα τουρνουά παγκοσμίως. Έχει κερδίσει την συμμετοχή του στο Main Event του World Series of Poker δύο φορές (2006-2009) και έχει καταφέρει μια 5η θέση σε event του European Poker Tour (Πράγα, 2007). Δυνατό του σημείο, η εμπειρία του στο Fixed Limit Hold’em, που ήταν το είδος με το οποίο ο Γιώργος ξεκίνησε την διαδρομή του στο online πόκερ, το 2001.

sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...