Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Πρόστιμο μαμούθ λόγω ινδικής κάνναβης σε καφετέρια

http://www.nrc.nl/multimedia/dynamic/00188/ENGwiet_188745e.jpg
Πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε δικαστήριο της Ολλανδίας στον ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης καφετέριας που πουλάει και ινδική κάνναβη στη χώρα.


Ο Meddie Willemsen και 15 εργαζόμενοι στην καφετέρια της πόλης Terneuzen (σύνορα με Βέλγιο), δικάστηκαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Μάλιστα πέρα από το πρόστιμο, ο Willemsen καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 16 εβδομάδων, τις οποίες όμως εξέτισε την περίοδο της προφυλάκισής του ενόψει της δίκης.

Ο λόγος της καταδίκης σε μια χώρα που είναι γνωστή για την ανεκτικότητά της σε θέματα ναρκωτικών, είναι ότι o Willemsen, διατηρούσε μεγαλύτερες από τις επιτρεπόμενες ποσότητες ινδικής κάνναβης στο κατάστημά του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε μία από τις εφόδους βρέθηκαν 200 κιλά ινδικής κάνναβης, ενώ πριν κλείσει η καφετέρια εξυπηρετούσε τουλάχιστον 3.000 άτομα την ημέρα (!)

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει να επιβληθεί πρόστιμο 28 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς θεώρησαν τον Willemsen ύποπτο για συναλλαγές με τις τοπικές αρχές, ώστε να μη γίνεται έλεγχος στο μαγαζί του.

"Η καφετέρια δεν θα μπορούσε να είχε επεκταθεί τόσο πολύ, χωρίς τη συνεργασία των αρχών" ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Αυτό μπορούσε κανείς να το διαπιστώσει εύκολα, καθώς στην πόλη, υπήρχαν μεγάλες ταμπέλες που οδηγούσαν στην καφετέρια, ενώ ο δήμος είχε φτιάξει και πάρκινγκ στο σημείο.

Στην Ολλανδία η χρήση και η κατοχή (κάτω από τα 5 κιλά) ινδικής κάνναβης δεν τιμωρείται από το 1976, αλλά όταν κάποιος υπερβαίνει τα όρια, οι ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές.




http://www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...