Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Αρχαία αντικείμενα τεράστιας αξίας

http://www.arxaiologia.gr/assets/media/PHOTOS/3586.gif 

Συμμορία αρχαιοκάπηλων εξάρθρωσε το Τμήμα Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνες πολλών μηνών.
Τα μέλη της σπείρας είχαν στην κατοχή τους σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και προσπαθούσε να τα προωθήσει μέσω κυκλωμάτων έναντι μεγάλων ποσών.

Το βράδυ της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της διασταύρωσης Καβάλας, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 48 και 51 ετών, στο αυτοκίνητο των οποίων βρέθηκε χάλκινο άγαλμα του 4ου αιώνα π.Χ.

Μετά από έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων, στη Δράμα, κατασχέθηκαν και άλλα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, μεταξύ των οποίων, μία χάλκινη κεφαλή αγοριού της ρωμαϊκής περιόδου, μία ανάγλυφη πέτρα με παράσταση γυναίκας, δύο χάλκινα νομίσματα, έντεκα χρυσά νομίσματα, ένα ασημένιο νόμισμα και ένα χάλκινο κεφάλι νεαρού ανδρός.

Αρχαιολόγοι που εξέτασαν τα αντικείμενα βεβαίωσαν ότι η κατοχή τους εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου για την προστασία αρχαιοτήτων,

Για το άγαλμα και την κεφαλή, γνωμάτευσαν πρόκειται για αντικείμενα μοναδικής αρχαιολογικής, ιστορικής και εμπορικής αξίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή που φέρονται να διαπραγματεύονταν οι αρχαιοκάπηλοι το άγαλμα του 4ου αιώνα είναι 7 εκατομμύρια ευρώ.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...