Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετάσεις. Σύμφωνα με καταγγελία είχε δημοσιευθεί σε ιστοσελίδα πριν 2 μήνες
Στην απόφαση ότι δεν συντρέχει κανένα θέμα με τη Φυσική κατέληξαν σε έκτακτη συνεδρίαση τους τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής εξετάσεων.
Είχε προηγηθεί καταγγελία του α' αντιπροέδρου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, κ. Π. Φιλντίση, ο οποιός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΒΗΜΑ 99,5", δήλωσε ότι το 4ο θέμα της Φυσικής Κατεύθυνσης, στο οποίο εξετάστηκαν την Τετάρτη οι μαθητές, είχε αναρτηθεί πριν από δύο μήνες σε ιστοσελίδα που παρακολουθούν καθηγητές και στην οποία είναι συνδιαχειριστής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων.
Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεως (ΚΕΕ) με αφορμή δημοσιεύματα για τα θέματα στο μάθημα «Φυσική Κατεύθυνσης» ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄, ανακοίνωσαν:
1. Όλα τα θέματα και τα επιμέρους ερωτήματα είναι αυστηρώς εντός της διδακτέας-εξεταστέας ύλης και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα των Λυκείων.
2. Όλα τα θέματα διαμορφώθηκαν εντός της ΚΕΕ από την εισηγητική επιτροπή του μαθήματος με τη διαδικασία που προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Τα θέματα συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα από την ολομέλεια της ΚΕΕ.
3. Είναι φυσικό σε όλα τα μαθήματα, τα θέματα που τίθενται στις εξετάσεις να προσιδιάζουν με κάποια από τα χιλιάδες δημοσιευμένα, ιδιαίτερα στο Διαδίκτυο.
4. Κατόπιν τούτου, δεν τίθεται ζήτημα δεοντολογίας και τάξης για τα θέματα στο μάθημα «Φυσική Κατεύθυνσης» ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄.
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών
Πάντως η Ένωση Ελλήνων φυσικών επιμένει ότι τίθεται θέμα εγκυρότητας των πανελληνίων εξετάσεων, καθώς, μετά την προσωπική καταγγελία από τον κ. Φυλντίση , ακολούθησε κι επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών η οποία αναφέρει τα εξής:
Μετά από ενδελεχή εξέταση των θεμάτων στο μάθημα της Φυσικής Κατεύθυνσης έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
 1. Ισχύουν απόλυτα τα όσα επεσήμανε η επιτροπή των συναδέλφων μας που έλυσε τα θέματα και εξέδωσε την ανακοίνωση της 22/5/2013
 2. Μεγάλο μέρος των θεμάτων είναι εκτός της φιλοσοφίας του Σχολικού βιβλίου και της διδασκαλίας του μαθήματος στο σχολείο.
 3. Αρκετά ερωτήματα είναι εκτός του αναλυτικού προγράμματος που σήμερα ισχύει. Το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο επίκαιρο το αίτημα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών για αλλαγή του αναλυτικού προγράμματος.
4. Τίθεται σοβαρό ζήτημα δεοντολογίας και τάξης σε σχέση με το 4ο θέμα διότι παραπλήσιο αυτού υπήρχε σε γνωστό ιστολόγιο συναδέλφου από τον Μάρτιο και μάλιστα έτυχε σχολιασμών μεταξύ άλλων συναδέλφων.
5. Δυστυχώς η άποψη των συναδέλφων για το τι Φυσική διδάσκουμε και τι ζητούμε από τους μαθητές μας, οδηγεί τα παιδιά μακριά από την Φυσική και τις επιστήμες που έχουν σχέση με αυτή.
 
Πηγή: www.news247.gr

Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων: Δεν υπάρχει θέμα με τη Φυσική. Λογικό κάποια θέματα να έχουν προδημοσιευτεί στο διαδίκτυο

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κεντρικής επιτροπής εξετάσεων μετά το θέμα που προέκυψε με το θέμα της Φυσικής Φυσική στις πανελλήνιες εξετά...